Komu je súťaž určená: školským kolektívom na 1. stupni ZŠ, knižniciam, literárnym klubom a rodinám, ktoré majú deti v tejto vekovej kategórii a chcú sa zapojiť do súťaže samostatne.

Prihlásenie do súťaže: Súťažný kolektív cez svojho hlavného záhradníka – pedagóga, knihovníka, rodiča vyplní prihlášku a objednávku súťažných zošitov (SZ) cez prihlasovací formulár. TU

Každý súťažiaci kolektív sa prihlasuje do súťaže samostatne, aj keď ich je viac z jednej školy, aby sme mali kontakt na každého hlavného záhradníka, záhradníčku. Balík príde do školy jeden, aby sa ušetrilo na poštovnom.

Súťažný zošit musí mať každý súťažiaci.

Súťažné otázky pripravili odborníčky z oblasti detskej literatúry a psychológie čítania: PhDr. Ľudmila Hrdináková, PhD., PhDr. Ľubica Kepštová, Mgr. Eliška Sadíleková, Mgr. Miroslava Biznárová

Ilustrátorom 20. ročníka je výtvarník Ďuro Balogh.

Formát SZ: 21 x 21 cm, obsahuje 8 súťažných otázok (kapsičiek) s 2 úlohami (semienkami)

Cena súťažného zošita: 2€ + poštovné a balné 

Platba za zošity prebieha vopred bankovým prevodom na základe faktúry, ktorú dostanete na e-mail uvedený v prihlasovacom formulári, po ukončení prihlasovania. Prosím, pri vypĺ?aní údajov skontrolujte správnosť e-mailovej adresy.

Úhrada faktúry: do 1. novembra 2023. V prípade jej neuhradenia bude kolektív zo súťaže vyradený.

Pedagógovia a knihovníci, hlavní záhradníci získavajú súťažný zošit zdarma, nezapočítavajte ho do počtu objednaných kusov. Každý prihlásený kolektív alebo rodina dostane naviac 1 ks SZ automaticky.

Súťažné zošity budeme distribuovať do škôl, knižníc a rodín v mesiacoch november – december.

Pravidlá súťaže: Aj v 20. ročníku stačí vypracovať 4 súťažné otázky(4 súťažné kapsičky) s dvomi úlohami (s dvomi semienkami) a práce budú zaradené do hodnotenia odbornou porotou.

Odporúčame pedagógom a knihovníkom zorganizovať s deťmi rozpravu o súťažných tituloch, predstaviť im jednotlivé literárne diela, najmä témy obsiahnuté v súťažných otázkach a spoločne vyberať súťažné kapsičky so semienkami. 

Prihliadajte, prosím, aj na čitateľskú vyspelosť detí.

V školách a knižniciach sa riešia súťažné úlohy od decembra 2023 do konca apríla 2024. To znamená, že počas týchto mesiacov jednotlivé kolektívy riešia súťažné úlohy a na konci apríla 2024 pošlú odpovede do Osmijankovej redakcie. Forma spracovania súťažných úloh je ľubovoľná, inšpirovať sa môžete aj online galériami zo súťažných prác, ktoré sú na našom webe.

Počas súťaženia budeme organizovať literárne lekcie v školách a knižniciach, v rámci ktorých poskytneme aj metodiku.

Upozornite, prosím, deti, aby každú odpoveď podpísali svojou vizitkou. (meno, priezvisko, trieda, škola)

Na žiadosť poroty, neposielajte odpovede v euroobaloch (priesvitné obaly) a neposielajte ani veľkorozmerné objekty. Pošlite nám ich fotografie. 

Súťažné zošity zostávajú žiakom, neposielajte ich s odpoveďami. Neposielajte nám prázdne papiere, zošity a materiály, ktoré nesúvisia so súťažou. Nemáme priestorové kapacity na ich uskladnenie.
Súťažné práce nevraciame späť! 

Uzávierka súťaženia: 30. apríl 2024 – termín, do ktorého musia byť odoslané súťažné odpovede.

NOVÁ ADRESA: OSMIJANKO, n.o., Okružná 21, 900 31 STUPAVA

Vyhodnotenie súťaže: Celý máj 2024 bude čítať a hodnotiť súťažné práce odborná porota. 

1. júna 2024 uverejníme výsledky súťaže na webovej stránke a na facebooku.

Ocenenie: Víťazný kolektív získava darčekovú poukážku v hodnote 300€ alebo knižné poukážky z kníhkupectva Martinus v tej istej hodnote. Ďalších 8+8+8=24 kolektívov knižné balíčky alebo knižné poukážky. Osmijanko odmení aj najlepšie Čítajúce rodiny.Smile

V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kontaktovať telefonicky alebo mejlom.

 

 PRIHLASOVACÍ FORMULÁR

Prihlasovanie je ukončené.

 

Ďakujeme všetkým, ktorí sa pridali k Osmijankovi.

V prípade, že sa chcete ešte dodatočne prihlásiť,

kontaktujte nás: 0903/352468

 

 

© OSMIJANKO, n.o., 2024design: Mgr.art. Silvia Sekelová, code: Tomáš Bencso